Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 Divani Caravel Hotel

Κώστας Μπακογιάννης

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Το 1996, τελείωσε με άριστα το Σχολείο Μίλφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μπράουν (ΗΠΑ), όπου σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις και βραβεύτηκε με την Υποτροφία William Gaston Premium.

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Δημοσίας Διοίκησης και των Πολιτικών Επιστημών, στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (ΗΠΑ) με εξειδίκευση στα μακροοικονομικά. Σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο) στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Έχει εργαστεί σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ως κοινοβουλευτικός βοηθός Ευρωβουλευτή όπου παρακολουθούσε τις εργασίες της Επιτροπής Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού, όσο και στη Παγκόσμια Τράπεζα με έδρα το Κόσοβο, ως στέλεχος της ομάδας που συνεπικουρούσε στην υλοποίηση τριών έργων της Τράπεζας στον τομέα της Ενέργειας και της Μεταλλευτικής Βιομηχανίας. Έχει επίσης εργαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών ως ειδικός συνεργάτης με αντικείμενο την προεργασία και προετοιμασία των δημοσίων τοποθετήσεων της Υπουργού.

Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλός επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group. Υπήρξε εταίρος και διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτική εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα όπου και εργαζόταν ως Υπεύθυνος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Ομιλητές

Barbara Ubaldi H Β. Ubaldi ηγείται του Digital Government Project στον ΟΟΣΑ, προωθώντας της δομικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση των κρατών. Θα παρουσιάσει στρατηγικές και καλές πρακτικές όπως προκύπτουν από την οριζόντια εμπειρία της σε έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού των εξής χωρών : Δανία, Ιταλία, Μεξικό, Εσθονία, Φινλανδία, Ισπανία, και Γαλλία.
Wendy Carrara Η W. Carrara ηγείται του φιλόδοξου έργου “European Data Portal” για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διαθέτει ειδική γνώση στα πεδία : Open Data, Open Innovation, Smart Regulation, Digital Single Market, Digital Entrepreneurship.
Νίκος Παππάς Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καισαριανή. Σπούδασε στη Σκωτία όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στα Οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης (Πανεπιστήμιο Στράθκλαϊντ της Γλασκώβης).
Χριστόφορος Βερναρδάκης O Χρ.Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά». Συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα, συντονίζοντας την ειδική υπό-επιτροπή για το Πολιτικό Σύστημα.
Ιωάννης Ταφύλλης Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη. Φοίτησε στο Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (MSc, PgDip) στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.
Γιάννης Γ. Μπασκόζος Ο Γιάννης Μπασκόζος διετέλεσε: αντιπρόεδρος και προεδρεύων στην επιστημονική και επαγγελματική ένωση των ενδοκρινολόγων, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, , Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ενώ από την 17/2/15 είναι Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας.
Γιάννης Παντής Ο Γιάννης Παντής, είναι καθηγητής του τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε 82 συνέδρια, 46 διεθνή και 36 ελληνικά, παρουσιάζοντας συνολικά 156 εργασίες (71 σε διεθνή και 85 σε ελληνικά συνέδρια). Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια.
Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967 και είναι οικονομολόγος και Νομικός. Κατέχει Bachelor of Arts στα Οικονομικά από το Bryn Mawr College, Πολιτεία Πενσυλβάνιας, ΗΠΑ, Doctor of Law-Νομικά με ειδικότητα στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις (specialization in International Legal Affairs) από το Cornell University, (Πολιτεία Νέας Υόρκης, ΗΠΑ), ενώ έλαβε εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα: London School of Economics, Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Institut d’ Etudes Francais d’ Avignon. Μιλά άπταιστα την Αγγλική, την Γαλλική και την Ισπανική γλώσσα.
Βασίλης Τσομπανίδης Ο Βασίλης Τσομπανίδης έχει σπουδάσει Μαθηματικά και Πληροφορική στο Imperial του Λονδίνου με μεταπτυχιακά από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCSB), όπου εκπόνησε και το διδακτορικό του στη Φιλοσοφία του Νου.
Κώστας Μπακογιάννης Ο Κώστας Μπακογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλός επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group. Υπήρξε εταίρος και διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτική εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα όπου και εργαζόταν ως Υπεύθυνος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.
Δημήτρης Παπαστεργίου Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια. Συμμετείχε ενεργά στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ καθώς και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις.
Αναστάσιος Τζήκας Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας “Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Α.Ε.”.
Γιώργος Ναθαναήλ Ο Γιώργος Ναθαναήλ είναι Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανίας, Υποδομών και Νέας Οικονομίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, είναι δε στο Σύνδεσμο από το 2011. Ο κ. Ναθαναήλ έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, στα πανεπιστήμια Yale (BSc, Engineering) και New York University (MBA, Computer Applications & Information Systems), και είναι υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Πρόδρομος Τσιαβός Prodromos is the Head of Digital Development at the Onassis Cultural Centre and a Senior Research Fellow at The Media Institute at University College London (UCL)/ BBC. Prodromos has worked for the National Hellenic Research Foundation (National Documentation Centre), the European Commission, Oxford and Oslo Universities, the Athens University of Economics and Business and the London School of Economics and Political Science (LSE).
Γιώτα Παπαρίδου Η Γιώτα Παπαρίδου γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1960 στην Κωνσταντινούπολη και είναι έγγαμος. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέχοντας B.Sc. στην Πληροφορική και Οικονομικές επιστήμες και Μ.Sc. στα εφαρμοσμένα μα­θηματικά.
Πάνος Ζαμάνης Ο Πάνος Ζαμάνης είναι Πρόεδρος του «Orange Grove» της θερμοκοιτίδα που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα και συνιδρυτής-Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.
Μιχάλης Βαφόπουλος Ο Μιχάλης Βαφόπουλος (vafopoulos.org) είναι ερευνητής στο εργαστήριο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» και υπεύθυνος του Open Data Institute στην Αθήνα.
Αθανασία Ρουτζούνη Η κα Ρουτζούνη ασχολείται με τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών ψηφιακής διακυβέρνησης με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας και των ανοικτών-συνεργατικών μοντέλων διοίκησης.
Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης Ο Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης γεννήθηκε το 1959 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών εκδόσεων και του ψηφιακού περιεχομένου συμμετέχοντας ως ιδρυτής και βασικός μέτοχος από το 1985.
Χαράλαμπος Σάμιος Ο Χαράλαμπος Σάμιος, Γενικός Διευθυντής της 01 Solutions Hellas, ειδικεύεται στην διοίκηση σύνθετων έργων πληροφορικής, στην σχεδίαση και προώθηση καινοτόμων λύσεων μηχανογράφησης και τεχνολογικής αναβάθμισης με έμφαση στα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα και την διαμόρφωση βέλτιστων μεθόδων αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Στέφανος Λιτσαρδόπουλος O κος Λιτσαρδόπουλος Στέφανος είναι πτυχιούχος Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Συστήματα Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο του UMIST στο Manchester.
Οργανωτική Επιτροπή Δημήτρης Κωνσταντέλλος Ο Δημήτρης Κωνσταντέλλος συνέβαλε στον σχεδιασμό πολιτικής και στρατηγικής επικοινωνίας (policy & communications strategy) ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υλοποιώντας ολοκληρωμένα προγράμματα επικοινωνίας και συνεργασίας εταίρων (stakeholder engagement), συνεργαζόμενος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ευρωπαϊκές ενώσεις επιχειρήσεων.
  • ΧΟΡΗΓΟΙ
OTS
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • COMMUNICATION CONSULTANTS
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR