Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 Divani Caravel Hotel

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων

Δημήτρης Παπαστεργίου
Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια. Συμμετείχε ενεργά στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ καθώς και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις. Το 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων ενώ την ίδια χρονιά πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας σε σχολή της Αθήνας.

«Σχέση ζωής» χαρακτηρίζει την σχέση του με το ραδιόφωνο και τη μουσική. Το 1991 συμμετείχε στο ξεκίνημα του Hot Mix 88 ενώ το 2001 ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία δημιούργησε τον Άνεμο 92. Διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 μέσω του Hot Mix κατασκεύασε και παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr.

Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνα το 2002 όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος -και συνεχίστηκε το 2006- όταν οι Τρικαλινοί τον επέλεξαν και πάλι να τους εκπροσωπήσει στο δημοτικό συμβούλιο. Διατέλεσε Αντιδήμαρχος έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολ. Οργανισμού και του Δημ. Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατα καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.Τα χρόνια αυτά -χάρη σε μία κοινή προσπάθεια- «έδωσε» ζωή στο Μύλο Ματσόπουλου με τον χειμερινό και θερινό Δημοτικό κινηματογράφο, με το στούντιο ηχογράφησης για νέους καλλιτέχνες, με τα μουσικά φεστιβάλ και τις συναυλίες, ενώ στο πλαίσιο αυτών του των δράσεων έστησε το πρώτο ελεύθερο ασύρματο δίκτυο wifi πανελλαδικά, κάτι που πολύ αργότερα έκαναν δεκάδες άλλοι δήμοι.

Μέσω τις ΔΕΚΑ κατάφερε να δημιουργήσει αναγκαίες κοινωνικές δομές όπως το Κέντρο απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλ. Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Συγκεκριμένα ασχολείται με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Το 2007 δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ σήμερα είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Green Project η οποία μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα. Όπως δηλώνει «”μιλά” στους υπολογιστές σε Visual Basic, SQL, Asp, Html και ολίγον .ΝΕΤ, C και Java» καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερους γνώστες της σύγχρονης ψηφιακής πραγματικότητας.

Η πόλη των Τρικάλων αναδεί​χτηκε ως η "πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας", καθιέρωσε υψηλά τεχνολογικά και ευρυζωνικά εθνικά πρότυπα, δημιούργησε υποδομές και πρότυπες ​υπηρεσίες για τη βελτίωσ​η της καθημερινότητας του πολίτης και αξιο​ποίησε τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.Η εμπειρία αυτή θα παρουσιαστεί στους συνέδρους.

Ομιλητές

Barbara Ubaldi H Β. Ubaldi ηγείται του Digital Government Project στον ΟΟΣΑ, προωθώντας της δομικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση των κρατών. Θα παρουσιάσει στρατηγικές και καλές πρακτικές όπως προκύπτουν από την οριζόντια εμπειρία της σε έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού των εξής χωρών : Δανία, Ιταλία, Μεξικό, Εσθονία, Φινλανδία, Ισπανία, και Γαλλία.
Wendy Carrara Η W. Carrara ηγείται του φιλόδοξου έργου “European Data Portal” για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διαθέτει ειδική γνώση στα πεδία : Open Data, Open Innovation, Smart Regulation, Digital Single Market, Digital Entrepreneurship.
Νίκος Παππάς Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καισαριανή. Σπούδασε στη Σκωτία όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στα Οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης (Πανεπιστήμιο Στράθκλαϊντ της Γλασκώβης).
Χριστόφορος Βερναρδάκης O Χρ.Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά». Συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα, συντονίζοντας την ειδική υπό-επιτροπή για το Πολιτικό Σύστημα.
Ιωάννης Ταφύλλης Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη. Φοίτησε στο Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (MSc, PgDip) στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.
Γιάννης Γ. Μπασκόζος Ο Γιάννης Μπασκόζος διετέλεσε: αντιπρόεδρος και προεδρεύων στην επιστημονική και επαγγελματική ένωση των ενδοκρινολόγων, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, , Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ενώ από την 17/2/15 είναι Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας.
Γιάννης Παντής Ο Γιάννης Παντής, είναι καθηγητής του τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε 82 συνέδρια, 46 διεθνή και 36 ελληνικά, παρουσιάζοντας συνολικά 156 εργασίες (71 σε διεθνή και 85 σε ελληνικά συνέδρια). Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια.
Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967 και είναι οικονομολόγος και Νομικός. Κατέχει Bachelor of Arts στα Οικονομικά από το Bryn Mawr College, Πολιτεία Πενσυλβάνιας, ΗΠΑ, Doctor of Law-Νομικά με ειδικότητα στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις (specialization in International Legal Affairs) από το Cornell University, (Πολιτεία Νέας Υόρκης, ΗΠΑ), ενώ έλαβε εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα: London School of Economics, Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Institut d’ Etudes Francais d’ Avignon. Μιλά άπταιστα την Αγγλική, την Γαλλική και την Ισπανική γλώσσα.
Βασίλης Τσομπανίδης Ο Βασίλης Τσομπανίδης έχει σπουδάσει Μαθηματικά και Πληροφορική στο Imperial του Λονδίνου με μεταπτυχιακά από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCSB), όπου εκπόνησε και το διδακτορικό του στη Φιλοσοφία του Νου.
Κώστας Μπακογιάννης Ο Κώστας Μπακογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλός επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group. Υπήρξε εταίρος και διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτική εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα όπου και εργαζόταν ως Υπεύθυνος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.
Δημήτρης Παπαστεργίου Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια. Συμμετείχε ενεργά στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ καθώς και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις.
Αναστάσιος Τζήκας Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας “Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Α.Ε.”.
Γιώργος Ναθαναήλ Ο Γιώργος Ναθαναήλ είναι Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανίας, Υποδομών και Νέας Οικονομίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, είναι δε στο Σύνδεσμο από το 2011. Ο κ. Ναθαναήλ έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, στα πανεπιστήμια Yale (BSc, Engineering) και New York University (MBA, Computer Applications & Information Systems), και είναι υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Πρόδρομος Τσιαβός Prodromos is the Head of Digital Development at the Onassis Cultural Centre and a Senior Research Fellow at The Media Institute at University College London (UCL)/ BBC. Prodromos has worked for the National Hellenic Research Foundation (National Documentation Centre), the European Commission, Oxford and Oslo Universities, the Athens University of Economics and Business and the London School of Economics and Political Science (LSE).
Γιώτα Παπαρίδου Η Γιώτα Παπαρίδου γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1960 στην Κωνσταντινούπολη και είναι έγγαμος. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέχοντας B.Sc. στην Πληροφορική και Οικονομικές επιστήμες και Μ.Sc. στα εφαρμοσμένα μα­θηματικά.
Πάνος Ζαμάνης Ο Πάνος Ζαμάνης είναι Πρόεδρος του «Orange Grove» της θερμοκοιτίδα που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα και συνιδρυτής-Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.
Μιχάλης Βαφόπουλος Ο Μιχάλης Βαφόπουλος (vafopoulos.org) είναι ερευνητής στο εργαστήριο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» και υπεύθυνος του Open Data Institute στην Αθήνα.
Αθανασία Ρουτζούνη Η κα Ρουτζούνη ασχολείται με τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών ψηφιακής διακυβέρνησης με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας και των ανοικτών-συνεργατικών μοντέλων διοίκησης.
Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης Ο Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης γεννήθηκε το 1959 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών εκδόσεων και του ψηφιακού περιεχομένου συμμετέχοντας ως ιδρυτής και βασικός μέτοχος από το 1985.
Χαράλαμπος Σάμιος Ο Χαράλαμπος Σάμιος, Γενικός Διευθυντής της 01 Solutions Hellas, ειδικεύεται στην διοίκηση σύνθετων έργων πληροφορικής, στην σχεδίαση και προώθηση καινοτόμων λύσεων μηχανογράφησης και τεχνολογικής αναβάθμισης με έμφαση στα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα και την διαμόρφωση βέλτιστων μεθόδων αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Στέφανος Λιτσαρδόπουλος O κος Λιτσαρδόπουλος Στέφανος είναι πτυχιούχος Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Συστήματα Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο του UMIST στο Manchester.
Οργανωτική Επιτροπή Δημήτρης Κωνσταντέλλος Ο Δημήτρης Κωνσταντέλλος συνέβαλε στον σχεδιασμό πολιτικής και στρατηγικής επικοινωνίας (policy & communications strategy) ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υλοποιώντας ολοκληρωμένα προγράμματα επικοινωνίας και συνεργασίας εταίρων (stakeholder engagement), συνεργαζόμενος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ευρωπαϊκές ενώσεις επιχειρήσεων.
  • ΧΟΡΗΓΟΙ
OTS
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • COMMUNICATION CONSULTANTS
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR